Stroomkaarten Nederland

Wadden Nederland Oost
Wadden Nederland West
Noordzee
Rivieren Zuid-Holland
Ooster/Wester Schelde West
Ooster/Wester Schelde Oost

Stroomkaarten Duitsland

Halligen
Duitse bocht
Duitse Wadden Oost
Duitse Wadden west

Stroomgegevens Wadden, Noordzee en Oostzee

Stroomkaarten

Nederlandse kustwateren

alleen voor donateursDe stroomkaarten van de Nederlandse kustwateren op basis van de HP33. Uitgegeven door de UK Hydrographic office, onder Licentie van de Nederlandse Hydrografische Dienst.

Duitse kustwateren

alleen voor donateursDe stroomkaarten van Duitsland zijn opgesteld door Robbert van der Eijk (wadkanovaren.nl) op basis van de gegevens van de BSH external_link.

Actuele stroomverwachtingen

Actuele stroming Noordzee

Onze partner Waterkaart.net external_link toont op haar website de actuele stromingsverwachtingen van RWS voor ieder uur.  In deze verwachtigen zijn de invloeden van het weer verwerkt voor de komende 48 uur. 

Actuele stroming Duitse en Deens Wad

Op de website bsh.de zijn voor de actuele dag stroomkaarten per uur op te vragen voor zes verschillende gebieden van het Duitse en Deense Wad.
Het is een kwestie van smaak maar voor menigeen zijn de stroomkaarten van bsh slecht te lezen door de overmaat aan pijlen. Bovendien zijn de kaarten minder bruikbaar als je de stroming wilt weten voor andere dagen.

Oostzee

De stroming op de Oostzee wordt in het algemeen bepaald door de windrinchting. 
Deze site laat de  actuele stroomkracht en richting in de tijd zien.  Klik op het gebied dat je wilt zien en vergroot deze.