Stroomkaarten van ...

 

Wadden Nederland Oost
Wadden Nederland West
Noordzee
Rivieren Zuid-Holland
Ooster/Wester Schelde West
Ooster/Wester Schelde Oost

Stroomgegevens Wadden, Noordzee en Oostzee

Nederlandse Kustwateren    alleen voor donateurs

Getijde stroming Nederlandse kustwateren op basis van de HP33. Onder Licentie van de Nederlandse Hydrografische Dienst, uitgegeven door de UK Hydrographic office.

Duitse Wad

Op de website wadkanovaren.nl staan zelf ontworpen stroomatlassen volgens de lay-out van de Nederlandse stroomatlassen, uitgaande van één hoogwatertijdstip als referentie. Gegeven het hoogwatertijdstip voor het gebruikte referentiepunt is de stroming over de dag verder van de atlassen af te lezen.

De stroomatlassen zijn onderverdeeld in vier aparte gebieden die met onderstaande links direct zijn op te roepen en naar behoefte kunnen worden gedownload of geprint:

Noordzee

Onze partner Waterkaart.net toont op haar website de actuele stromingsverwachtingen van RWS voor ieder uur. 
In deze verwachtigen zijn de invloeden van het weer verwerkt voor de komende 48 uur. 

Actuele stroming Duitse en Deens Wad. 

Op de website bsh.de zijn voor de actuele dag stroomkaarten per uur op te vragen voor zes verschillende gebieden van het Duitse en Deense Wad.
Het is een kwestie van smaak maar voor menigeen zijn de stroomkaarten van bsh slecht te lezen door de overmaat aan pijlen. Bovendien zijn de kaarten minder bruikbaar als je de stroming wilt weten voor andere dagen.

Oostzee

De stroming op de Oostzee wordt in het algemeen bepaald door de windrinchting. 
Deze site laat de  actuele stroomkracht en richting in de tijd zien.  Klik op het gebied dat je wilt zien en vergroot deze.