Stroomgegevens Nederlandse, Duitse en Deense Wadden


De Hydrografische Dienst heeft als onderdeel van de bekende HP33 series de waterstanden stroomatlassen opgenomen.
Deze atlassen bestaan ook als separate publicaties;
    - HP17 (stroomatlas Waddenzee, west) 
    - HP18 (stroomatlas Waddenzee, oost)
Op deze kaarten rust auteursrecht zodat ze helaas niet op Nautin gepubliceerd kunnen worden. 
Wel is ook een app voor smartphones en tablets te koop die de stromingen weergeeft zoals die in de HP33 voorspeld wordt.

Actuele stromingverwachtingen

Onze partner Waterkaart.net toont op haar website de actuele stromingsverwachtingen van RWS voor ieder uur. In deze verwachtigen zijn de invloeden van het weer verwerkt voor de komende 48 uur. 
Stromingsverwachtingen Nederland ...>>

Het Duitse en Deens Wad

Op de website bsh.de zijn voor de actuele dag stroomkaarten per uur op te vragen voor zes verschillende gebieden van het Duitse en Deense Wad.
Stromingsverwachtingen Duitsland en Denemarken ...>>
Het is een kwestie van smaak maar voor menigeen zijn de stroomkaarten van bsh slecht te lezen door de overmaat aan pijlen. Bovendien zijn de kaarten minder bruikbaar als je de stroming wilt weten voor andere dagen.

Het Nederlandse én Duitse Wad

Op de website wadkanovaren.nl staan zelf ontworpen stroomatlassen volgens de lay-out van de Nederlandse stroomatlassen, uitgaande van één hoogwatertijdstip als referentie. Gegeven het hoogwatertijdstip voor het gebruikte referentiepunt is de stroming over de dag verder van de atlassen af te lezen.

De stroomatlassen zijn onderverdeeld in vier aparte gebieden die met onderstaande links direct zijn op te roepen en naar behoefte kunnen worden gedownload of geprint: