Getijdentabellen


Het getij gedraagt zich op elke locatie weer anders.
Daarom zijn er getijdentabellen voor vele locaties.
Zorg dat je de juiste informatie gebruikt!

Getijde-informatie is via vele wegen te vinden

 • Op deze site , ook voor het Duitse wad .
   
 • Met het programma QuickTide App voor je telefoon, tablet of PC
  QuickTide App is een getijdenprogramma en bevat alle getijdengegevens van Nederland en ruim daar omheen, dus ook voor de Duitse Wadden. Daarnaast bevat QuickTide ook dieptegegevens en voert hiermee allerlei handige berekeningen uit.
   
 • https://waterinfo.rws.nl/  van Rijkswaterstaat is de bron voor veel andere websites. Deze site bevat de getijdengegevens voor de belangrijkste plekken langs o.a. de Waddenkust. 

  Je vindt er de  actuele waterstanden
  Maar ook de  verwachte waterstanden

  Het is op dit moment niet mogelijk de getijdetabellen met reductievlak LAT in te zien of te downloaden. Voor gebruik met alle zeekaarten, welke als reductievlak LAT hebben, moet u dus de getijdetabellen met reductievlak NAP naar LAT omrekenen.

 • Op de site  www.wadkanovaren.nl  zijn voor 22 plaatsen op het wad de getijdengegevens voor het hele lopende jaar als pdf-bestanden op te roepen, inclusief Noordpolderzijl en Termunterzijl en voor 55 plekken op het Duitse en Deense Wad.

 

Tijden van hoog- en laagwater over het hele Wad

Het is niet overal op hetzelfde moment hoogwater of laagwater.
Voor de Wadden zijn er leuke kaartjes  

Op wadkanovaren.nl staan Wadkaarten waarop met zgn isokentering lijnen die aangeven waar met intervallen van 10 minuten de kentering plaatsvindt ten opzichte van het tijdstip van de kentering bij de Razende Bol (Noorderhaaks) ten zuiden van Texel.

 
 

getijdegolf Noordzee
getijdengolf Noordzee