oeSENC kaarten updaten


Het updaten van oeSENC kaarten of het verlengen van een bestaande licentie is met ingang van de plug-in 1.8 nog eenvoudiger gemaakt. Als je deze laatste versie van de plug-in geïnstalleerd hebt wordt er bij [ Gereedschap / Opties / Kaarten ] automatisch een extra tabblad oeSENC kaarten aangemaakt.

Als je vervolgens rechtsboven klikt op dan krijg je, nadat je bent ingelogd met je o-charts inlog gegevens,  een lijst van eventueel reeds aanwezige oeSENC kaarten zoals die geregistreerd staan voor jouw computer. Selecteer indien nodig links onder de juiste "computernaam" die je hebt opgegeven bij het bestellen van je kaarten.

 

Klik nu op een van de kaarten uit de lijst. Op de onderste regel zie je een van onderstaande 3 opties:

Soms verschijnt er daarna nog een scherm of je wilt wachten op de installatie of dat je dat straks op je dooie gemak gaat doen als de e-mail met de download-link is binnen gekomen op je e-mailadres.

 

Volg daarna de instructies op het scherm.

De procedure voor updates is natuurlijk iets anders dan wanneer je een licentie wilt verlengen want dan moet er nèt als bij het kopen van nieuwe kaartsets "betaald" worden .

Updaten

Gedurende 365 dagen, ingaande op de datum van aankoop van een kaartset, heb je recht op updates als die beschikbaar zijn.

DE-, FR- en NO-kaartensets worden wekelijks bijgewerkt. UK, BE, NL, IS, HR en ES kaartensets worden elk kwartaal geactualiseerd.
Is je kaart eenmaal verlopen dan kan hij niet meer ge-updated worden. Je zult dan een nieuwe kaartset moeten kopen.

Verlengen van de licentie van een bestaande kaartset. (Refresh)

Alleen voor reeds bestaande kaartsets kunnen binnen één jaar na het verlopen van de licentie, de licenties alsnog verlengd worden. Niet alle Hydrografische diensten rekenen voor "verlenging" dezelfde prijs als voor "nieuw". SOMS is verlenging voordeliger dan nieuw.
Is je kaart méér dan één jaar verlopen dan kan hij niet meer verlengd worden. Je zult dan een nieuwe kaartset moeten kopen.