oeSENC Dongle


 

Zeer binnenkort (voorjaar 2019) is het ook mogelijk om oeSENC kaarten te gebruiken d.m.v. een dongle. Dat is een USB stick. Het is dus géén gewone USB geheugen stick! Maak niet de vergissing om zelf iets te kopiëren van of naar die oeSENC dongle. Daar kan hij beslist niet tegen!

 

Dit is dus een "portable" mogelijkheid. De dongle heeft een eigen "vingerafdruk". Het is dus, om in o-chart termen te blijven, een eigen systeem. Maar je kunt je USB dongle nu dus wel op een andere (wisselende) computer gebruiken. De kaarten staan op meerdere computers maar je gebruikt steeds de "vingerafdruk" van de dongle om de kaarten te kunnen gebruiken. Bij het kopen van de kaarten geef je op dat ze moeten worden "versleuteld" voor de vingerafdruk van de dongle.

 

Wanneer je online verbinding maakt met het O-charts-account van de plug-in en de dongle op het systeem is aangesloten, heeft de dongle de voorkeur voor het weergeven van informatie voor dit "systeem" en voor het aanvragen van sets kaarten.

Als je de dongle verwijdert, heeft u een standaardsysteem zoals in een klassieke omgeving zonder dongles.

Op één fysieke pc kunnen kaarten die voor dit systeem zijn aangevraagd en kaarten voor de dongle tegelijkertijd bestaan. "Dual personality" zou je dit kunnen noemen. De kaarten voor de dongle kunnen alleen worden gebruikt als de dongle is aangesloten.

Je kunt jouw dongle en een of andere kaartenset hiervoor gebruiken, naar een vriend gaan, de kaartenset op zijn pc kopiëren, de dongle aansluiten en de kaarten daar weergeven. Vergeet niet de dongle aan het eind mee te nemen .

 

Kort samen gevat:

Het updaten van kaarten voor een PC systeem en een Dongle systeem loopt los van elkaar. Als je een oeSENC kaart wilt bijwerken verschijnt in het pop-up venster onderaan welke kaart het betreft. Uiteraard kan je een dongle kaart alleen updaten als de juiste dongle in de computer zit.

 

De dongel is niet gratis. Raadpleeg de site van O-charts regelmatig om te zien vanaf wanneer de dongle beschikbaar is en wat hij gaat kosten.