Je tablet als tweede scherm


Sinds OpenCPN versie 5 kan je je beeldscherm in twee delen instellen. Je kunt dan bijvoorbeeld in het ene deel een "overzichtskaart" zien en in het andere deel een "detailkaart".

 

Het is óók mogelijk om een tablet of smartphone als los tweede scherm te koppelen aan je laptop. Ongeacht of het een Android of iPad is. Je kunt dan bijvoorbeeld in de kuip hetzelfde zien al op het scherm van je laptop in de kajuit. Je kunt zelfs de besturing van OpenCPN overnemen via het touchscreen van je tablet.

  

Aangezien het niet mogelijk is voor alle omstandigheden een eensluidend advies te geven HOE je zoiets moet doen geef ik hierna het voorbeeld zoals dat bij mij op mijn laptop met Windows 8.1 en Android tablet goed werkt. Bij jou werkt het wellicht iets anders. Welke manier het beste werkt hangt een beetje af van je configuratie, kwestie van proberen dus.

Met het programma Splashtop kan je gemakkelijk je bureaublad van je computer zichtbaar maken op je tablet. Daarvoor installeer je eerst de Splashtop Extended Display HD app vanuit de Google Play Store op je tablet. Let op dat je de juiste app hebt,... er zijn diverse Splashtop apps. Check de afbeelding hiernaast en kijk even bij de (engelstalige) handleiding voor de instrukties.
Ga daarna op je computer naar de website van Splashtop en installeer de
Splashtop Streamer op je computer.

Start op de laptop éérst OpenCPN en start daarná pas Splashtop op je tablet. Maak daarna via Connectify de verbinding met je laptop.