S 63 kaarten


Dit formaat wordt gebruikt voor alle vectorkaarten van nationale hydrografische diensten wereldwijd. Het zijn absoluut de beste vectorkaarten die op dit moment gebruikt worden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de commerciële beroepsvaart en worden dan ook uitermate nauwkeurig bijgewerkt indien nodig. S63 kaarten zijn wereldwijd te koop en dus niet gratis. Ze worden verzorgd door de International Hydrographic Organization. Ze zijn wereldwijd te koop o.a. bij  chartworld.com.
De kaarten worden als een licentie geleverd om te kunnen gebruiken op één losstaand systeem. De licentie is voor een beperkte periode en zal dus regelmatig verlengd moeten worden.

 

Een UserPermit  is de sleutel die de gebruiker het recht geeft tot het gebruiken van de licentie. O-charts heeft overeenkomsten met kaarten distributeurs, die de kaarten met  versleutelde vergunningen uitgeven . Met je UserPermit kan je het gebruik van kaarten kopen van deze leveranciers, ofwel van Hydrografische Diensten als deze ze rechtstreeks distribueren.

OpenCPN heeft gekozen voor de toepassing middels een plug-in. De commerciële afhandeling daarvan gaat via o-charts.org. Met de S-63 plugin-in kan je de kaarten ontsleutelen en deze toepasbaar maken voor het gebruik in OpenCPN.

 

Er wordt een fingerprint (vingerafdruk) gegenereerd van het computer systeem waar OpenCPN op draait, om daarmee een individueel InstallPermit voor de betreffende machine te maken. Het InstallPermit stelt de gebruiker in staat om een UserPermit te gebruiken op die specifieke computer.

Installeren van S 63 plug-in

Installeren van S 63 kaarten

Werken met S 63 kaarten

Testen

Zie ook de pagina met vragen en antwoorden specifiek over S63 kaarten