Routes


Klik op op de werkbalk om een nieuwe route uit te zetten. Het kan ook met Ctrl + R. Stoppen met uitzetten gaat eenvoudig met Esc.

De cursor verandert in een potloodje . Klik nu met de linker muisknop op de plaatsten waar je langs wilt varen. Daar verschijnen dan opeenvolgende (genummerde) routepunten. Die nummers zie je niet op je scherm maar je kunt ze later bekijken in de Routemanager. De oplopende totaalafstand van de hele route verschijnt naast het potloodje samen met de afstand en de koers vanaf het laatst gemaakte routepunt.

 

 

Hier zie je de route van Stellendam Marina naar de Roompotsluizen van de Oosterschelde. De totale afstand tussen routepunt 1 en routepunt 4 is 26 mijl. Van routepunt 3 naar routepunt 4 is 8 mijl in een koers van 175°. Als je het maken van de route hebt afgesloten en je gaat later met de muis op een willekeurig stuk van de route staan dan krijg je informatie over dat specifieke routedeel.

De routelijn is nu blauw omdat het nog geen "aktieve" route is. Aktieve routes zijn rood.

 

Tijdens het maken van een route kan je schuiven naar de volgende kaart en in/out zoomen.

 

BELANGRIJK.

Voor het bewerken van een bestaande route zie ook: Routemanager

 

Standaardinstellingen voor Routes en Routepunten kan je maken bij [ Gereedschap / Opties / Eigen schip ..... / Tabblad Routes..... ]. Deze instellingen blijven bewaard als je een template maakt.