Radar Overlay


Een kaartplotter is een combinatie van een GPS en elektronische kaarten. Als de GPS werkt zoals verwacht én, heel belangrijk,  als de kaart juist is, dan is alles in orde.
Voeg een radar met een onafhankelijk beeld van land, boeien, andere schepen en dergelijke toe en vergelijk de twee beelden. Dat is wat deze plug-in doet. De plug-in projecteert het radar-beeld óp de kaartplotter. Als beide beelden hetzelfde zijn dan kan de navigator er meer op vertrouwen dat zijn navigatie correct is.

Voor een goed gebruik van deze plug-ins is ervaring met radar wél een vereiste.

 

Er zijn twee verschillende Radar Overlay plug-ins. Een voor de Garmin radar en de Navico voor Simrad, Lowrance of B&G broadband scanner

 

Zelf heb ik niet alle plug-ins op mijn computer geïnstalleerd en dus kan ik ook niet voor alle plug-ins Nederlandstalige handleidingen schrijven. Deze link verwijst naar de Engelstalige manual. Daarvoor is wél een werkende internetverbinding nodig!

 

Als jij zelf deze plug-in wél op je computer hebt staan zou je mij en veel andere OpenCPN gebruikers natuurlijk kunnen helpen door zelf een vertaling te maken. Gewoon een Word-document met wat essentiële schermafbeeldingen er bij. Tekst mag gewoon "platte" tekst zijn. De "opmaak" maak ik dan zelf wel. Een mailtje met bijlagen is voldoende.