Markeringspunten en Routes importeren in je GPS ontvanger


Bij de routemanager of als je met de rechter muisknop op een markeringspunt of route klikt, heb je een keuze "Zend naar GPS". De NMEA  informatie wordt naar de aansluitpoort van het instrument gestuurd maar OpenCPN kan niet zien of de ontvanger daar ook echt iets mee kan. Dat is in hoge mate afhankelijk van je ontvanger. Om te beginnen moet je GPS natuurlijk aangesloten en geactiveerd zijn.

 

Het protocol voor upload naar je GPS heeft niets te maken met de normale uitwisseling van NMEA data. Het is dus niet nodig om bij dataverbindingen aan te geven dat er in-en/of output moet zijn voor je GPS ontvanger.

 

Bij Garmin gaat het in het algemeen moeiteloos. Als je een ander merk GPS ontvanger hebt kan je misschien wel een mededeling krijgen dat de route succesvol was geĆ¼pload, maar dat zou kunnen betekenen dat alleen de juiste poort gevonden is. Een GPS-muis geeft uiteraard helemaal geen reactie omdat die geen data kan ontvangen. Als het niet naar je zin werkt lees dan de handleiding van je GPS nog eens goed door. Wellicht staat daar de oplossing.