Climatology


Gebruik de Climatology plug-in om langetermijn weerpatronen te bekijken om, in combinatie met routings plug-ins, je reis te plannen. Weerpatronen van de afgelopen 30 jaar kan je gebruiken om te kijken wat je wellicht over 4 maanden zou kunnen verwachten. De Climatology plug-in heeft data van Wind, Stroming, Luchtdruk, Watertemperatuur, Luchttemperatuur, Bewolking, Neerslag, Relatieve luchtvochtigheid, Dieptes en Cyclonen.

 

Zelf heb ik niet alle plug-ins op mijn computer geïnstalleerd en dus kan ik ook niet voor alle plug-ins Nederlandstalige handleidingen schrijven. Deze link verwijst naar de Engelstalige manual. Daarvoor is wél een werkende internetverbinding nodig!

 

Als jij zelf deze plug-in wél op je computer hebt staan zou je mij en veel andere OpenCPN gebruikers natuurlijk kunnen helpen door zelf een vertaling te maken. Gewoon een Word-document met wat essentiële schermafbeeldingen er bij. Tekst mag gewoon "platte" tekst zijn. De "opmaak" maak ik dan zelf wel. Een mailtje met bijlagen is voldoende.