Automatisch volgen


Klik op de knop op de Weergaveopties Kaart rechtsonder of op F2 en je huidige positie wordt meteen gecentreerd op je scherm. Het rondje in het bootje is dan groen. Je kunt nu je kaart zelf ook verschuiven. Terwijl je vaart schuift de kaart dan als het ware onder de GPS cursor door. De cursor blijft dus altijd in beeld.  Het gebruik van deze knop is ook handig als je je kaart veel verschoven hebt en snel terug wilt naar de kaart met je huidige postie. Als je kaart verder schuift zodat de bootcursor niet meer zichtbaar is, dan wordt het bootje weer  .

 

Als je bij Weergaveopties Kaart de optie Kijk-Vooruit aanvinkt wordt het rondje blauw. Je kunt dan met de muis de kaart verschuiven om éven iets verder op de kaart te kijken maar als je de muis weer los laat komt de bootcursor weer vanzelf terug in beeld.

Terwijl je vaart schuift de kaart dan als het ware onder de GPS cursor door. De cursor blijft dus altijd in beeld.  Het gebruik van deze knop is ook handig als je je kaart veel verschoven hebt en snel terug wilt naar de kaart met je huidige postie.

 

Als je GPS aan staat én goed werkt is de bootcursor op de kaart rood, anders is hij grijs. Je kunt van een rood bootje ook een groen bootje of iets anders maken. Kijk maar even HIER.

 

Kijk ook bij Weergaveopties. Daar kan je o.a. aangeven of je "vooruit" wilt kijken. De mate waarin dit gebeurt kan je eventueel aanpassen in het configuratiebestand. Zoek de regel OwnshipCOGPredictorWidth=3 en pas de waarde aan.

 

Zie ook Status info, Oriëntatie en Beeldopties