Als je als donateur bent ingelogd op de site van Nautin kan je bij het tabblad "Navigatie" actuele boeienbestanden downloaden. Je komt dan in een keuzescherm waarin je eerst een gebied kunt selecteren. Daarna volgt een keuze uit diverse software.

Voor OpenCPN kies je dus GPX-OpenCPN.

 

Je ziet dan op het scherm hoeveel boeien in het geselecteerde gebied staan en wat de laatste wijzigingsdatum is. Klik op "Start download" en het .gpx bestand komt vanzelf in je map met downloads. Van daaruit importeren in de map "Layers" zoals beschreven bij kaartlagen.

 

Als je nu bij [ Gereedschap / Kaarten / Vectorkaartweergave ] kiest voor "Nautische Standaard" en dáár alle boeien uit zet, dan heb je een mooi actueel boeienbestand op je kaart.

 

Voor een uitgebreide handleiding over dit onderwerp kan je op de site van Nautin ook een handleiding in PDF bekijken en/of downloaden.

 

Zeker als je vaart op getijdenwater zal je weten dat de plaatsing van boeien regelmatig wordt aangepast door Rijkswaterstaat. Nautin verwerkt die Berichten aan Zeevarenden en zorgt voor haar donateurs voor bijgewerkte bestanden. Vervang dus regelmatig je bestand.

 

Zie ook: Importeren/Exporteren, GPX en Kaartlagen

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Easy EBook and documentation generator